Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z fasolą i kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1
cebula 1 średnia
fasola czerwona 20 dkg
ocet winny 1 łyżka
olej 4 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
sól
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z fasolą i kukurydzą

Fasolę myjemy i moczymy na noc,następnego dnia gotujemy w osolonej wodzie.Odcedzić i wystudzić.Kukurydzę odsączyć,cebulę obrać i pokroić w kostkę,natkę siekamy.Fasolę kukurydzę i cebulę mieszamy razem,doprawiamy i dodajemy natkę pietruszki.polewamy olejem wymieszanym z octem winnym,odstawiamy w chłodne miejsce na ok 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 07.01.2012 16:15
super
hastalavista 01.06.2011 10:49
pyszna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak