Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łabędzi puch

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: łabędzi puch

Upiec jeszcze jeden biszkopt z 3 jaj na wierch. Białka ubić dodać cukier ubijając dodawać żółtka i na koniec mąkę z proszkiem i upiec.
Masa: 2 czerstwe bułki zalać 2 szklankami mleka. 1 szklankę mleka i ½ szklankę cukru zagotować dodać go gotującego się mleka rozmoczone bułki, 1 paczkę wiórek kokosowych. Gotować 5 minut cały czas mieszając. ostudzić. 1 i ½ kostki margaryna utrzeć z cukrem waniliowym, potem dodać ostudzoną masę, wszystko utrzeć na puszystą masę. Biszkopt z 6 jaj przekroić na pół i układać. Biszkopt, dżem, masa, biszkopt, dżem, masa, biszkopt i cienki wierzch masy na to zarumienione wiórki. 1 paczka wiórek, 1 łyżka masła, 1 łyżka cukru – całość zarumienić na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 12.01.2012 18:45
a co na to ładedż

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak