Sposób przygotowania

Masło gotujemy z 1/4 litra wody ,łyżeczką soli i szczyptą cukru.Dodajemy mąkę ,proszek do pieczenia mieszamy nie zdejmując z ognia,aż ciasto zacznie odstawać od brzegów garnka.- studzimy.Do ostudzonego ciasta wbijamy po 1 jednym jajku i dokładnie łączymy z ciastem.Wędlinę i ser kroimy w drobną kostkę dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.Olej mocno rozgrzać w głębokim garnku.Z ciasta formujemy owalne racuchy,wrzucamy na rozgrzany olej ,smażymy z obu stron na złoty kolor.Odkładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć.Można jeść same ale również z sosem np. grzybowym

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !