Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z bekonem i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mąka 20 dkg
masło 6 dkg
sól do smaku
cukier do smaku
olej 1/2 litra
woda
bekon 20 dkg
ser gouda 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z bekonem i serem

Masło gotujemy z 1/4 litra wody ,łyżeczką soli i szczyptą cukru.Dodajemy mąkę ,proszek do pieczenia mieszamy nie zdejmując z ognia,aż ciasto zacznie odstawać od brzegów garnka.- studzimy.Do ostudzonego ciasta wbijamy po 1 jednym jajku i dokładnie łączymy z ciastem.Wędlinę i ser kroimy w drobną kostkę dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.Olej mocno rozgrzać w głębokim garnku.Z ciasta formujemy owalne racuchy,wrzucamy na rozgrzany olej ,smażymy z obu stron na złoty kolor.Odkładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć.Można jeść same ale również z sosem np. grzybowym

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak