Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec z masą malinową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cukier puder do smaku
maliny świeże 1 kg
śmietana kremowa 30% lub 36% 500 ml
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec z masą malinową

Ciasto rozwijamy. Wycinamy prostokąty o wymiarach ok. 5x8 cm. Każdy kawałek ciasta posypujemy cukrem pudrem, a następnie umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 min. w temp. 160\'C. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym. Maliny miksujemy dodajemy do śmietany i ponownie razem miksujemy. Gotową masę umieszczamy na ok 30 min w lodówce. Napełniamy szprycę kremem i nakładamy na upieczone kawałki ciasta francuskiego, składając : ciasto francuskie - masa, ciasto francuskie - masa - ciasto francuskie i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.09.2013 10:46
super przepis
czekoladka_m 05.09.2013 19:36
Ale apetyczne, a jak szybko można zrobić;)
Wafelek2601 08.12.2012 13:31
Pyszne ciasto
RenataZ-et 24.11.2012 18:12
mniam, mniam...
IKrakowianka 19.02.2012 20:10
wygląda bardzo apetycznie
Mysiunia 31.07.2011 22:46
wyśmienite ciasto!
Mysiunia 31.07.2011 22:46
wyśmienite ciasto!
rosik93 17.01.2011 21:10
Świetne
IlonaAlbertos 16.01.2011 17:08
Wygląda smakowicie :)
Nina7 16.01.2011 10:24
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak