Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowa kostka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 40 dkg
cukier puder 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 torebka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
galaretka agrestowa 1 torebka
kremówka 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowa kostka

Zelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody, wymieszać. Galaretkę przygotować w 350 ml gorącej wody. Śmietankę ubić, dodać cukier puder i cukier waniliowy, zmieszać z żelatyną. Blachę wyłożyć folią spożywczą, położyć na niej połowę masy smietanowej. Wstawić do lodówki. Jagody wyłożyć na masę śmietanową, zalać galaretką. Kiedy zastygnie wylać resztę masy. Ponownie odstawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 13.12.2012 17:53
mmm fajna;]
IKrakowianka 29.09.2011 21:56
bardzo pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak