Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koltety po francusku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żóły ser 10 dkg
jajko 1 sztuka
mielona wieprzowina 50 dkg
oliwa 2 łyżki
masło 1 łyżka
kukurydza w puszce 40 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Koltety po francusku

Ser zetrzeć, pasztetową drobno pokroić. Dodać do wieprzowiny. Dodać również jajko, pieprz i sól, wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce, smażyć na oliwie. Kukurydzę osączyć i podgrzać na maśle. Na talerzu ułożyć trochę kukurydzy i kotleta. Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 06.06.2012 20:23
ciekawy pomysł :)
agnieszka214 07.02.2012 11:45
ciekawe
RenataZ-et 13.11.2011 15:54
smaczne
Motorek 07.11.2011 12:03
super
Iwona51
Iwona51 22.05.2011 21:21
muszą być smaczne
patusia 16.01.2011 00:24
Apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak