Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżu i grzybów

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masła 2 łyżki
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
żółty ser 15 dkg
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek do smaku
grzyby świeże 75 dkg
ryż 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżu i grzybów

Grzyby pokroić. Cebulę poszatkować, zeszklić na maśle, dodac grzyby, przyprawić kminkiem. Pod koniec duszenia posolić. Naczynie żaroodporne wysmarowac tłuszczem. Na dno rozsypać połowę ryżu, następnie grzyby. Oprószyć pieprzem, przykryć pozostałym ryżem. Wszystko polać roztrzepanymi jajkami, oraz startym żółtym serem. Zapiekać 30 minut. Udekorować natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 13.12.2012 17:53
przepyszna;]
RenataZ-et 10.01.2012 17:54
pycha
Iwona51
Iwona51 16.01.2011 00:09
Fantastyczne i na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak