Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonki z krakersami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 duże paczki
mleko 0,9 l.
mąka 1 szkl.
budyń śmietankowy 1 szt.
cukier wanilinowy 1 szt.
żółtka jaj 4 szt.
cukier 1 szkl.
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonki z krakersami

Do szklanki mleka dodać żółtka, mąkę, budyń i cukier waniliowy. To wszystko rozmieszać. Resztę mleka zagotować z masłem i cukrem, dodać mleczną mieszankę i ugotować na małym ogniu budyń.
Na blachę wyłożyć krakersy, na to ciepły budyń i przykryć warstwą krakersów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 11.01.2012 15:22
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak