Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kalmarów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przegrzebki 50 dkg
mleko 5 dkg
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dkg
olej 100 gram
pieprz do smaku
sól do smaku
bułka czerstwa 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kalmarów

Przegrzebki pokroić w plastry i na 5 minut włożyć do słonej wody. Osączyć i zemleć w maszynce do mięsa wraz z bułką namoczoną w mleku. Dodać pokrojoną cebulę i ponownie zemleć. Doprawić i wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron. Wstawic do gorącego piekarnika i zapiekać ok. 7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 16.01.2011 00:07
trzeba wypróbować ,bo interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak