Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos koperkowy

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz 4dag
mąka 4 dag
wywar z wloszczyzny 1,1/2 szklanki posiekanych
śmietana 10dag
pęczek koperku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sos koperkowy

Z tłuszczu i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzamy ją w wywarze z włoszczyzny. Dodajemy śmietanę i sól. Należy następnie zagotować, dodać posiekany koperek. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 13.11.2011 15:27
lubię sos koperkowy
Bart 18.01.2011 23:36
wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak