Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem. Mleko zagotować i wlewać stopniowo do naczynia z żółkami wstawionego do garnka z wrzątkiem. Cały czas ucierać. Gdy zgęstnieje, zdjąć z ognia i ucierać aż ostygnie. Ubitą śmietankę wymiesząć z masą żółtkową. Dodać czekoladę i orzechy. Przełożyć do maszynki do lodów, zamrozić.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    przepyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    uwielbiam lody

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !