Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kluseczkami z wątroby

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 2 sztuki
włoszczyzna 2 garście
sól do smaku
wątroba 40 dag
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
mąka 1,5 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
jajko 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kluseczkami z wątroby

Do garnka wlewamy wodę dodajemy umyte udka. Dodajemy włoszczyznę, przyprawy i gotujemy. Wątrobę mielimy razem z czosnkiem i cebulą. Dodajemy pieprz, jajko, mąkę oraz bułkę tartą i mieszamy. Za pomocą łyżeczki nakładamy do rosołu kluseczki i gotujemy. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 19.12.2013 10:29
nie jadłam takiego rosołu,zapewne pyszny
czekoladka_m 31.10.2013 19:26
Smaczne;):)
aisza1 23.05.2013 08:55
musi być smaczny
Wafelek2601 29.11.2012 10:03
Ciekawy pomysł, na pewno warto wypróbować.
RenataZ-et 11.11.2012 09:51
świetny pomysł
Pacia 02.08.2011 16:39
ja je robię co niedzielę, są pyszne.
Ewa111 27.03.2011 17:55
muszę koniecznie zrobić takie kluseczki
IlonaAlbertos 16.01.2011 17:11
Takich kluseczek nie robiłam jeszcze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak