Sposób przygotowania

Kromkę chleba namoczyć w mleku. Wymieszać ręką, następnie wycisnąć, mięso przecisnąć przez maszynkę do mięsa, średnie oczka. Wymieszać chleb z mięsem, posiekać cebulę i zeszklić na maśle. Cebulę też przecisnąć przez maszynkę. Wszystko razem wymieszać. Formować kotleciki z masy, obtaczać w bułce tartej i smażyć na patelni. Następnie pomidory kroić w plasterki, ser zetrzeć na tarce. Potem zdjąć kotlety z patelni, ułożyć na blasze lub w formie żaroodpornej. Położyć na każdy kotlet plaster pomidora, potem posypać serem, zapiekać 10-15 minut w temp.185 stopni aż ser się stopi. Podawać z sałatką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Bardzo fajny przepis, muszę go wypróbować.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pomysłowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja zamiast pomidora dodaje ananas

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !