Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżu i tofu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 4 łyżki
tofu 25 dkg
cebula 2 sztuki
sos sojowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano 1 łyżka
papryka czerwona 1 sztuka
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżu i tofu

Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Pokrojone w kostkę tofu skropić sosem sojowym. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmazyć pokrojone w kostkę cebulę i paprykę. Wymieszać warzywa z ryżem, doprawić, dodać oregano. Masę ryżową przełożyć do naczynia żaroodpornego, zapiekać 20 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 02.08.2011 14:52
Smaczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak