Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 kg
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
sól do smaku
kiełbasa zwyczajna 30 dag
cebula 1 sztuka
tłuszcz do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę moczymy w wodzie ok 12 godzin. Po tym czasie zalewamy nową wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy na małym ogniu. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz kiełbasę i delikatnie przysmażamy. Dodajemy do zupy i dodajemy koncentrat pomidorowy. Delikatnie mieszamy i zagotowujemy. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 14.08.2013 12:09
daaawno nie robiłam...
Łukasz15 26.05.2013 10:58
Bardzo lubię fasolkę po bretońsku
RenataZ-et 22.02.2013 22:43
Dawno nie robiłam a bardzo lubię taką fasolkę :)
kate.500 05.12.2012 08:19
pycha
Goya 19.04.2012 15:10
mniam
IKrakowianka 27.02.2012 22:54
tak-to jest to co lubię :)
Wafelek2601 25.12.2011 11:25
uwielbiam ją, czasem dodaję jeszcze oprócz kiełbaski boczek wędzony
iga2 23.06.2011 23:39
pyszności
IlonaAlbertos 17.01.2011 19:18
Smaczna i do syta :)
Gosia40 17.01.2011 18:24
uwielbiam fasolkę po bretońsku - super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak