Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki francuskie z brzoskwinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
brzoskwinie w puszce 1 sztuka
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki francuskie z brzoskwinią

Ciasto francuskie rozwijamy, a następnie wycinamy kwadraty ( 10x10 cm ). Każdy kwadrat przecinamy po skosie, tworząc trójkąty. Na każdy trójkąt dajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i zwijamy na kształt rogala. Rogi, albo zlepiamy, albo zawijamy, tak by się nie rozwaliły podczas pieczenia. Gotowe, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 min. w temp. 160\'C. Gotowe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 27.10.2013 13:38
z brzoskwinią jeszcze nie robiłam:)
Łukasz15 03.08.2013 09:17
Lubię takie rogaliki
Wafelek2601 24.12.2012 01:11
Smakowite
RenataZ-et 13.11.2012 18:37
coś co lubię :)
everything 20.04.2011 13:58
super sprawa, a jakie pyszne
IlonaAlbertos 17.01.2011 19:20
Super rogaliki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak