Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwijamy, a następnie wycinamy kwadraty ( 10x10 cm ). Każdy kwadrat przecinamy po skosie, tworząc trójkąty. Na każdy trójkąt dajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i zwijamy na kształt rogala. Rogi, albo zlepiamy, albo zawijamy, tak by się nie rozwaliły podczas pieczenia. Gotowe, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 min. w temp. 160\'C. Gotowe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super rogaliki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    super sprawa, a jakie pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    coś co lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Lubię takie rogaliki
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    z brzoskwinią jeszcze nie robiłam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !