Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w wodzie, odstawić na 5 - 10 minut (jeśli używacie drożdży świeżych, najpierw zrobić rozczyn). Mąkę przesiać, zrobić w niej zagłębienie, do którego wlać drożdże, olej, dodać szczypte soli. Ciasto dobrze wyrobić, umieścić w naczyniu, przykryć ściereczką i pozostawić do podwojenia objętości (1,5 godziny).
Podzielić na 3 równe części. Uformować spody na pizzę, pozostawiając grubsze brzegi.
spod posmarować ketchupem na góre ułozyć dodatki (pieczarki szybciej podsmazyć ) (oliwki pokroić) i posypać przyprawami , piec około 15 - 20 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (260ºC), choć ja zazwyczaj piekę krócej. Ser nakładać kilka minut przed końcem pieczenia.
Podawać gorącą :)
SMACZNEGO!!!!!!!

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    taka najsmaczniejsza jak ktoś zrobi
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wygląda smacznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    oj pizzę to my lubimy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !