Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone śliwki 10 dag
pieczarki marynowane 1 słoik
boczek 30 dag
cebula 3 szt
filet z kurczaka 50 dag
mąka 3 dag
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
Grill przyprawa klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: domowe szaszłyki

Boczek pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patyki do szaszłyków nabijamy kolejno: boczek, cebule, pieczarkę, śliwkę, powtarzamy dwukrotnie czynność. Filety umyć, pokroić w poprzek, rozbić tłuczkiem, szaszłyki oprószyć solą i pieprzem oraz przyprawą do grilla i zawinąć filetami. Jajko rozkłócić. szaszłyki obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na głębokim oleju, aż będą rumiane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 04.02.2011 00:36
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak