Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
Pieprz biały mielony Prymat
cebula 3 szt
śmietana 18 proc
koperek
filety śledziowe 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie z koperkiem

Śledzie moczymy w zimnej wodzie ok.30-40 min., jeśli są słone (sprawdzamy ich smak, czy nam odpowiada). Cebulkę kroimy w kostkę i przekładamy nią pokrojone na mniejsze kawałki śledzie. Śmietanę doprawiamy solą, pieprzem i koperkiem, zalewamy nią przygotowaną rybę i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1512 11.05.2011 09:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak