Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarek 30 dag
cebula 1 szt
sól
pieprz
olej
ser gouda 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki serem

Pieczarki myjemy, odcinamy trzonki. Siekamy drobno cebulę i podsmażamy na patelni z odrobiną tłuszczu. Gdy się zeszkli, dodajemy posiekane trzonki pieczarek. Całość przyprawiamy i dusimy kilka minut. Następnie tak przygotowany farsz nakładamy do kapeluszy pieczarek i posypujemy startym żółtym serem. Układamy na blasze i zapiekamy w piekarniku przez 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 14.09.2011 23:08
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak