Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe różki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 szt.
żółtka jaj 2 szt.
mąka 1 kg.
margaryna 2 kostki
smalec 6 dkg.
jabłka 1 kg.
mleko ciepłe 1 szklanka
cukier 1 łyżka
drożdże 6-7 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe różki

Mąkę z tłuszczem posiekać nożem, dodać rozrobiony zaczyn (rozpuścić w mleku drożdże z cukrem). Następnie dodać jaja, żółtka i zagnieść ciasto.
Rozwałkować i wykrajać szklanką krążki. Wkładać w środek plasterek jabłka, zwinąć. Włożyć do piekarnika i piec w 190 st. C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 10.01.2012 19:24
super,bardzo lubię
ronald88 18.09.2011 09:18
Pyszne słodkości!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak