Sposób przygotowania

Ciasto na tartę należy wyrobić. Przesianą mąkę z cukrem pudrem zespoić nożem z masłem krojąc na małe kawałeczki, na końcu dodać sól, jajko i energicznie zagnieść, odstawić do lodówki, na ok 30 mi.
Spód pieczemy w 180 stopniach w granicach 25 min, aż sie zrumieni. W miedzyczasie przygotowujemy mase, i beze.
Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy sok z cytryn, skorke, i rozpuszczone, przestudzone masło nastepnie make ziemniaczana. Powstałą masę gotujemy, az do konsystencji budyniu. Nastepnie przygotowujemy beze: Białka z cukrem ubijamy i doajemy mąkę i mieszamy.
Gdy spód wystygnie wlewamy mase budyniowo-cytrynowa, na to beze i zapiekamy w 180 stopniach ok 15 min, ale to zalezy od piekarnika i nalezy spogladac na tarte,
gotowe :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Slodko-kwasna, pyszna!
  • 4
    original
    Opublikowano

    teresa18

    moje klimaty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !