Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki cielęce nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety cielęce 4 szt
ogonówka 4 plastry
seler naciowy 4 łodyżki
marchew 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
musztarda do smaku
olej do smaku
białe wino 1/3 szkl
sól i pieprz do smaku
boczek 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: roladki cielęce nadziewane

Kotlety umyć, osuszyć lekko rozbić tłuczkiem i posypać pieprzem.
Każdy plaster mięsa posmarować grubą warstwą musztardy i przykryć plastrem ogonówki lub wędzonki.
Marchew obrać i zetrzeć na grubej tarce, seler umyć i pokroić w cienkie plasterki, cebulę i czosnek drobniutko posiekać, a boczek pokroić w niezbyt grubą kostkę.
Warzywa poddusić razem z boczkiem doprawione pieprzem i solą.
Na każdy plaster mięsa nałożyć warzywa, tak, aby brzegi były puste.
Rolujemy, obwiązujemy bawełnianą nicią, delikatnie, aby nie przeciąć mięsa. Obsmażamy na rozgrzanym oleju, ułożyć w płaskim rondlu, bok ułożyć resztę nadzienia, podlać winem i dusić na wolnym ogniu.
podawać z uduszonymi warzywami i np grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak