Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajek przepiórczych

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 3 szt
por 3 szt
sos
śmietana 8 łyżek
wino białe wytrawne 3 łyżki
jogurt naturalny 1 szt
skórka z cytryny w/g uznania
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny 3 łyżki
jajka przepiórcze 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajek przepiórczych

Jajeczka ugotować na twardo ,obrać i pokroić na połówki,kalarepki i pory obrać i pokroić.Pory i kalarepki obgotować w osolonej wodzie i osączyć i dodać do jajek .Przygotować sos;łącząc jogurt ze śmietaną ,winem ,sokiem,i skórką z cytryny,przyprawić i polać składniki sałatki sosem i wstawić do lodówki na pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 15.01.2011 19:01
jajka przepiórcze do tej pory raz tylko próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak