Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolanka z sosem pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 40 dag
papryka czerwona 4 szt
pomidor 4 szt
cebula czerwona 1 szt
cebula biała 1 szt
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
Makaron kolanka 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: kolanka z sosem pomidorowym

Cebulę obrać i pokroić w krążki, z papryki usnąć gniazda nasienne i pokroić miąższ w kostkę. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić resztę w kostkę. boczek pokroić w cienkie paski. Cebulę zeszklić na oleju, dodać boczek i smażyć 5 minut, dodać czosnek i podsmażyć, następnie wrzucić paprykę, dusić 8 minut, dodać pomidory a po 5 minutach przyprawić solą, pieprzem, oregano i bazylią, dusić kolejne 10 minut. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na końcu połączyć składniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 01.02.2011 02:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak