Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory zapiekane z fetą

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 60 dkg
ser feta 1 opak
oliwa 5 łyżek
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
jajko 2 szt
Majeranek suszony Prymat w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory zapiekane z fetą

Z pomidorów zdjąć skórkę ,czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z oliwą,naczynie żaroodporne wysmarować oliwą z mieszaną z czosnkiem,na dnie naczynia ułożyć fetę pokruszoną,na fecie pomidory pokrojone w plastry,polać oliwą z czosnkiem,oprószyć solą,estragonem,majerankiem i nastepna warswe dajemy sera.Na wierzchu zapiekanki muszą być pomidory z i na wierzch wybić jajka,wstawić do piekarnika i piec aż jajka sie zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 17.08.2011 17:49
super pomysł
Ania67 16.05.2011 11:53
pycha
Bart 17.01.2011 21:57
smaczne
Magdalena80 15.01.2011 19:02
musi być bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak