Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z mintaja

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 25 dag
boczek 30 dag
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
żółtko jajek 2 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z mintaja

Filety umyć. Cebulę obrać. Filety, cebule i boczek przepuścić przez maszynkę do mięsa, przyprawić solą i pieprzem. Dodać bułkę tartą, żółtka, wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wszystko wymieszać, formować z masy pulpety. Kostki rosołowe rozpuścić w litrze wrzątku, zagotować, włożyć pulpety i gotować ok. 3 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 31.01.2011 10:02
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak