Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z miętą

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 1 kg
marchewka 2 szt
koperek 1 pęczek
czosnek 3 ząbki
oliwa do smaku
cebula 2 szt
szczypiorek 1 pęczek
mięta 7 listków
ocet balsamiczny 4 łyżki
kminek Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z miętą

Kapustę bardzo drobno szatkować ,marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebulę posiekać ,dodać do kapusty ,oprószyć solą kminkiem i pieprzem.Następnie przygotować sos; rozcierając czosnek z solą ,pieprzem ,cukrem,dolać oliwę,pod koniec ucierania dodać ocet i wszystko wymieszać,Posiekać szczypior, miętę dodać do kapusty,polać sosem i lekko wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 15.01.2011 19:06
lubię mięte ale z kapustą to jeszcze nie próbowałem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak