Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana cebulka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebule 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
jaja 3 szt
mąka 3 łyżki
olej
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana cebulka

Mieszkamy bułkę tartą z 1-2 łyżkami papryki, solą, pieprzem. Cebulę kroimy na grube plastry, oddzielamy krążki od siebie. Roztrzepujemy jajka. Obtaczamy krążki w mące, jajku i bułce, następnie smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smażyć partiami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 15.01.2011 20:59
Wprawdzie robię rzadko, ale jem zawsze z apetytem.
Emilia22 15.01.2011 17:27
fajny pomysł,muszę wypróbować:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak