Sposób przygotowania

Kości opłukać, zalać zimną wodą i ugotować. Włoszczyznę obrać, opłukać, poszatkować, dodać do wywaru z kości, gotować. Boczek pokroić w kostkę, cebulę obrać, drobno posiekać i zrumienić z boczkiem na patelni. Dodać do cebuli pokrojoną kapustę i przesmażyć przez 3 minuty, następnie podlać trochę wody i dusić pod przykryciem, często mieszając. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru z kości, gotować. Dodać do ugotowanych ziemniaków kapustę z boczkiem i cebulą, gotować jeszcze 10 minut. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !