Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zarzucajka na kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kwaszona 0,5 kg
cebula 1 szt
wędzony boczek 10 dag
Liść laurowy suszony Prymat
kości wieprzowe 0,5 kg
ziemniaki 20 dag
włoszczyzna 25 dag
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Zarzucajka na kapuście

Kości opłukać, zalać zimną wodą i ugotować. Włoszczyznę obrać, opłukać, poszatkować, dodać do wywaru z kości, gotować. Boczek pokroić w kostkę, cebulę obrać, drobno posiekać i zrumienić z boczkiem na patelni. Dodać do cebuli pokrojoną kapustę i przesmażyć przez 3 minuty, następnie podlać trochę wody i dusić pod przykryciem, często mieszając. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru z kości, gotować. Dodać do ugotowanych ziemniaków kapustę z boczkiem i cebulą, gotować jeszcze 10 minut. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak