Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do misy. Dodać jajko, jogurt naturalny, pokruszone drożdże, 2 łyżki oliwy oraz płaską łyżeczkę soli. Wyrobić gładkie ciasto, przykryć ściereczką lnianą i odstawić do wyrośnięcia (musi podwoić swoją objętość).

Wyrośnięte ciasto rozwałkować i ułożyć na blasze posmarowanej oliwą (ja użyłam prostokątnej blachy z piecyka). Na wierzchu posmarować sosem pomidorowym, posypać bazylią, częścią startej mozzarelli, a następnie ułożyć pozostałe składniki - pieczarki, piórka cebuli, szynkę oraz pozostały ser.

Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190ºC na około 10 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    jeszcze takiej nie jadłam, trzeba wypróbować
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    wygląda super!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    na jogurtowym cieście... pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na pewno pyszna była;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    z jogurtowym ciastem sie nie spotkalam, ale wyobrazam sobie, ze musi byc dobre :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Fajny pomysł - podchwycam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    :) genialny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !