Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z dżemem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 6 szt
woda 2 łyżki
masło 3 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z dżemem

Jajka wbić do miski, rozmącić trzepaczką dolewając wodę, osolić. Wlać na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Smażyć powoli 10 minut. Omlet podważyć szerokim nożem od boków patelni, aby na dno spłynęła płynna masa jajeczna. Włożyć pod spód omletu trochę tłuszczu. Gdy omlet zetnie się i spód będzie lekko rumiany, znaczy że jest gotów. Podawać posmarowany dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak