Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 75 dkg
wywar z bałej kiełbasy 1/2 litra
wędzony boczek 20 dkg
olej 1 łyżka
cebula 1 sztuka
czosnek 1 główka
biały barszcz 1 butelka
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka

W wywarze ugotować ziemniaki. Grzyby namoczyć i pokroić. Włoszczyznę dodać razem z grzybami do ziemniaków. Gdy warzywa będą miękkie, wyjąć je. Na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę pokrojoną w kostkę oraz boczek. Dodać do ziemniaków, wlać biały barszcz i chwilę pogotowac. Przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.01.2011 00:26
jeszcze z wędzonym boczkiem pyszne .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak