Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowo-ziemniaczana z tymiankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
szalotka 1 sztuka
tymianek 3 gałązki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 3/4 litra
mleko 1 szklanka
śmietana 3 łyżki
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowo-ziemniaczana z tymiankiem

Oliwę rozgrzać i podsmażyć na niej posiekaną cebulę, a kiedy zmięknie dodać pokrojony w plasterki por i pokrojone ziemniaki w kostkę. Dodajemy tymienek i liście laurowe i zalewamy bulionem. Przed podaniem wyciągnąć łodygi tymianki i liście laurowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 30.01.2012 22:48
pycha
IKrakowianka 19.11.2011 08:27
super przepis
Edyta31 17.10.2011 23:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak