Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka kalafiorowo - serowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior
parmezan starty 10 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
ser gouda 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka kalafiorowo - serowa

Kalafior ugotować (ma być pół twardy, w oryginalnym przepisie jest napisane, że mam go gotować 10-15 minut - lekka przesada. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni, różyczki kalafiora odcedzić (w przepisie miał być kalafior w całości, ale miałam mrożony), ułożyć w naczyniu do zapiekania. Bułkę tartą wymieszać z parmezanem, posypać mieszanką kalafior, a na samą górę wrzucić starty żółty ser.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 29.10.2013 09:58
super przepis
Juleczka20 22.06.2012 08:47
pycha
Mariusz10 15.06.2012 22:55
ekstra
Piotr-21 30.04.2012 16:49
smaczna
owca441 15.02.2012 19:17
ekstra
owca441 15.02.2012 19:17
ekstra
Iwusia 08.02.2012 23:21
ciekawy przepis
Maniek2 03.02.2012 20:41
superowa
ewaa 01.02.2012 21:50
znakomita
teresa18 09.01.2012 17:21
swietna
daria899 12.12.2011 22:57
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak