Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z sosem śmietanowo-szpinakowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1 op
szpinak 15 dag
ząbki czosnku 2 szt
śmietanka

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z sosem śmietanowo-szpinakowym

Gotujemy makaron ( ja uwielbiam penne ale w sumie może być cokolwiek), na patelni przesmażamy szpinak- żeby odparował i zrobił się zwiędnięty, dodajemy ze 2 posiekane ząbki czosnku, czekamy chwilkę i zalewamy śmietanką ( większość uważa że śmietanka powinna być 30 czy 36% ale mnie ten tłuszcz przeraża więc wlewam słodką 12% z kartonika i jest ok), Czekamy chwilę aż sos zgęstnieje, dorzucamy ugotowany makaron i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak