Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby na gęsto ze śmietaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 1 kg
cebula 10 dkg
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 120 ml
siekana natka 2 łyżki
siekany koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby na gęsto ze śmietaną

Na maśle podpiec posiekaną cebulę. Włożyć pokrojone grzyby, dodać 4 łyżki wody, dusić pod przykryciem. Gdy zmiękną, oprószyć mąką. Wymieszać. Przyprawić, dodać śmietanę, zieleninę, wymieszać. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 18.01.2012 19:49
smaczne
Iwona51
Iwona51 30.12.2011 10:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak