Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka truskawkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 2 szt
sok truskawkowy 1/2 szklanki
śnieżka 1 szt
jogurt naturalny 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka truskawkowa

Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody, dobrze mieszamy i dodajemy do nich sok truskawkowy. Studzimy, często mieszając.
Śnieżkę ubijamy wg instrukcji, do ubitej dodajemy po trochu jogurt i ubijamy dalej. Gdy galaretka zaczyna zastygać, dodajemy masę śmietanowo-jogurtową, mieszając trzepaczką , ale nie miksując. Wstawiamy do lodówki do zastudzenia. Można zajrzeć po kilku minutach i sprawdzić, czy galaretka nie osiada na dnie- wtedy mieszamy. Po godzinie w lodówce pianka jest gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 12.04.2013 16:23
świetny deserek.... jeszcze tam truskaweczki wrzucić i niebo w gębie...
rjustysia 26.11.2011 12:49
Świetna pianka, także podana na biszkopcie :)
Izabela28 30.09.2011 12:42
super pomysł na pyszny deser:)
Ela15 19.07.2011 06:44
super
Izabela/bella81 23.05.2011 20:38
fajna pianka:)
Ewa111 01.05.2011 14:13
lekki i smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak