Sposób przygotowania

Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody, dobrze mieszamy i dodajemy do nich sok truskawkowy. Studzimy, często mieszając.
Śnieżkę ubijamy wg instrukcji, do ubitej dodajemy po trochu jogurt i ubijamy dalej. Gdy galaretka zaczyna zastygać, dodajemy masę śmietanowo-jogurtową, mieszając trzepaczką , ale nie miksując. Wstawiamy do lodówki do zastudzenia. Można zajrzeć po kilku minutach i sprawdzić, czy galaretka nie osiada na dnie- wtedy mieszamy. Po godzinie w lodówce pianka jest gotowa.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lekki i smaczny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajna pianka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    super pomysł na pyszny deser:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetna pianka, także podana na biszkopcie :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetny deserek.... jeszcze tam truskaweczki wrzucić i niebo w gębie...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !