Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowy mazurek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne 15 dag
żółtka jaj 4 sztuki
mąka 10 dag
cukier 15 dag
sok z cytryny 1 łyżka
orzechy włoskie 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowy mazurek

Masło utrzeć dodając do niego żółtka, cukier, mąkę, zmielone orzechy i sok z cytryny. Otrzymaną masę rozłożyć równiutko na waflu lub kruchym placku. Z białek ubić pianę, dodać do niej łyżkę cukru pudru, pianą pokryć placek. Na wierzchu ułożyć połówki orzechów i wiśnie z konfitury. Piec przez 20 minut w ciepłym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.02.2013 10:36
Pyszne ciasto
Wafelek2601 13.02.2013 10:36
Pyszne ciasto
IKrakowianka 04.10.2012 18:49
lubię takie słodkości
Katarzyna/kate1980 13.05.2012 21:24
super
Krzysztof42 09.01.2012 15:59
ale by się zjadło
gosia561 02.10.2011 00:19
ciekawy przepis
Iwusia 13.08.2011 23:39
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak