Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jajeczna z imbirem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 1 łyżeczka
jajko 2
cebula
bulion drobiowy 300 ml
sos sojowy 5 kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jajeczna z imbirem

Bulion zagotować. Mąkę wymieszać z łyżeczką wody i wlać, ciągle mieszając, do zupy. Szczypiorek pokroić na centymetrowe odcinki, cebulkę posiekać i wrzucić do bulionu. Jajka rozbełtać w kubeczku i wlewać powoli do gotującego sie bulionu, delikatnie mieszając. Doprawić pieprzem, sosem sojowym i sokiem z imbiru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta2604 09.09.2012 15:53
ciekawa
Wafelek2601 10.08.2012 09:47
Ciekawe
Juleczka20 20.07.2012 09:22
super
MONIKA62 02.06.2012 21:20
ciekawa
Piotr-21 29.04.2012 12:34
fajna
Maniek2 03.02.2012 20:40
lubie imbir
dorotka0000025 25.01.2012 17:27
super
daria899 11.01.2012 16:13
smaczna
ewaa 13.06.2011 20:50
takiej zupki jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak