Sposób przygotowania

Brokuła gotujemy w wodzie z mlekiem, dodając trochę soli i cukru- to łagodzi smak. Odcedzamy.
Margarynę rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę i robimy rumianą zasmażkę. Rozprowadzamy ją zimnym bulionem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy. Na koniec zabielamy śmietaną.
Ciepłym sosem polewamy przestudzonego lekko brokuła.
Możemy to danie zjeść również na zimno - sos studząc należy mieszać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    hmmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    z sosem czosnkowym nigdy nie jadłam, ale ciekawie wygląda:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    z takim sosem nie próbowałam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Sos czosnkowy - uwielbiam, brokuł - pycha ale brokuła z sosem czosnkowym jeszcze nie jadłam. Z pewnością spróbuję.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszności, aż ślinka leci:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    ciekawa kompozycja
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Brokuł zawsze kojarzę z sosem czosnkowym , taki najlepiej mi smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !