Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykowa pasta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 ząbek
cebula 1/2 szt
sól
pieprz
szczypiorek
ser biały twarogowy 25 dag (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: paprykowa pasta

Papryki upiec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, około 15 minut, do momentu aż na papryce zaczną pojawiać się czarne plamki. Następnie przełożyć do foliowego woreczka i odłożyć, żeby wystygły, obrać ze skórki i pokroić w duże kawałki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, cebule pokroić w kostkę, dodać paprykę, ser i przyprawić solą, pieprzem, papryką i szczypiorkiem, miksować na jednolita masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 30.01.2011 21:25
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak