Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 50 dag
mrożony szpinak 20 dag
masło 5 dag
śmietana 30% 20 dag
żółty ser 5 dag
pęczek koperku 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz ze szpinakiem

dorsza pokroić w kawałki, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i ziołami prowansalskimi. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć rybę z obu stron na złoty kolor. Szpinak odparować z nadmiaru wody, doprawić solą i pieprzem, wlać śmietanę i zagotować. W foremce ułożyć warstwę szpinaku, dorsza, piec ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, na końcu posypać startym żółtym serem i udekorować oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 30.01.2011 21:24
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak