Sposób przygotowania

kapuste kroimy, zalewamy wodą i gotujemy do miekkosci. w osobny naczyniu dusimy pod przykryciem na łyzce tłuszczu pieczarki pokrojone w plastry, a na patelni smażymy kiełbaske pokrojoną w kostke, gdy kapusta jest miekka dodajemy do niej grzyby i mieso, wrzucamy 4 lista laurowe i 4 ziela, dajemy pieprz i sól do smaku oraz przecier pomidorowy. gotujemy na wolnym ogniu przez 2 godziny, następnego dnia rownież gotujemy przez ok 2 godziny i wtedy jest smaczny do jedzenia

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    troche złej jakości zdjecia, ale dlatego, że robione telefonem:)
  • 6
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    uwielbiam bigos
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pyszny:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    bardzo dobry
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    mniam po świętach
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Proszę sobie przeczytać co to jest bigos.Napewno nie kapucha z kiełbasą i pieczarkami.
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pyszna kapucha bo lubię taką z pieczarkami i kiełbaską, ale faktycznie bigosem to bym tego nie nazwała :)
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    I co, nie minusujesz? Ha ha ha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !