Sposób przygotowania

Masło rozpuszczamy w rondelku i podgrzewamy. Gdy zacznie wytwarzać się piana stopniowo ją zdejmujemy, uzyskując czystą ciecz.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    do czego można stosować?
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Np. do smażenia. Na zwykłym maśle możemy najwyższej podsmażyć jajecznice. Do innych akcji jej się nie zaleca z powodu niskiej temperatury wrzenia. Jeśli natomiast wyklarujemy masło mamy dobry tłuszczyk, który smakiem fajnie przechodzi choćby smażone mięso. Ja bezpośrednio te masełko wykorzystywałem do smażenia schabowych.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    DZIĘKI :P
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    masło 250g już od dawna dawno kostka masła wazy 200 g tylko, a klarowane masło pierwsza klasa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    prawdę powiedziawszy nie zwróciłem uwagi, gdyż staram się często dopasowywać składniki do podpowiedzi ze stronki DS, aby nie było problemów z zatwierdzeniem przepisu. W tym akurat przypadku jednak wszystko się zgadza :o) Masło \"Jana\" - waga 250g. Sprawdzone ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    śliczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    nigdy sama nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    nigdy nie klarowałam masła ale jest to bardzo ciekawy pomysł i wypróbuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !