Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne 40 dkg
olej 3 łyżki
sok z połowy cytryny
pieprz do smaku
sól do smaku
sos
mleko skondensowane 120 ml
oliwki nadziewane papryką 15 sztuk
ser żółty 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z oliwkami

Filety umyć, polać olejem wymieszanym z cytrynowym sokiem. Przyprawić. Odstawić na 2 godziny do lodówki. Połowę sera wymieszać z oliwkami i mlekiem. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć w nim filety, polać sosem i posypać resztą sera żółtego. Nagrzać piekarnik do 230 stopni. Piec ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 07.11.2011 15:16
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak